4 רמות התודעה

אנו אמורים להיות בני אנוש בעלי תודעה מאוחדת, מאוזנת. במידה ואחד מההיבטים של ישותנו אינו מאוזן, אף אחד מן האחרים לא יכול לתפקד במלוא הפוטנציאל.

תודעה גופנית

ברובד הגשמי, הפיזי, יש לנו הגבלה. הגוף מתפתח, צומח ובסופו של דבר מתכלה. הגוף, משמש לנו ככלי. ברובד הגשמי חווים חסר ורצון למלא את החסר. אדם שחי בתודעת הגוף מרגיש לרוב חסר סיפוק, תחרות, קיפוח, קורבנות, שליטה, אהבה מותנית, שמחה זמנית.

תודעה רגשית

הרגש מגשר בין עולמנו הפנימי לעולמנו החיצוני (הגשמי והרוחני). רגש = גשר. במפגשים עם אחרים אדם יכול לחוש אמפטיה והזדהות, להתרגש ולהרגיש. כאשר אדם מונע על ידי רגשותיו הוא חי בעולם לא-יציב חסר יסוד או מבנה, והוא נוטה לעליות ולמורדות הרגשיים של התרחשויות היום-יום ושל הסובבים אותו. רגשות לא מאוזנים מנהלים אותנו, בעיקר רגשות כמו כעס ופחד המשתקים ומרחיקים אותנו ממהותנו.

תודעה מנטלית

אדם החי בעיקר בעולם המנטאלי מחובר למחשבותיו וחי משם, "מפספס" את נפלאות הלב / הנשמה / הרגשות, את עוצמתם ואת הנאותיהם.

תודעה רוחנית

לחיות בתודעה רוחנית פירושו להיות מחובר למהות. מהותנו היא אהבה ללא תנאי. למהות שלנו איכויות של שלווה, שלום, יופי, חכמה, אמון, שמחה, ענווה ועוד. אדם המנותק מהרוח חווה פעמים רבות שחייו הינם חיים ללא תקווה, ואין זה משנה מה הוא רוכש או צובר בעולם הפיזי, הוא חי קיום שאינו תומך בנשמה, חיים ללא זוהר או סיפוק נצחי.

איזון והרמוניה

כדי לשוב להרמוניה בין ארבעת התודעות –  הפיזי, המנטאלי, הרגשי והרוחני, יש לעבוד על האיזון ביניהן ולפתח את החלק בו אנו חסרים. לשם כך עלינו לעשות עבודת מודעות. המודעות העצמית עוזרת לנו להתבונן על מעשינו, להקשיב יותר לעצמנו ולזולת ואף להוביל אותנו מהרגש למהות. זה דורש מאיתנו בחירה בשינוי, ידיעה שהשלום כבר נמצא בתוכנו (רק צריך להתכוונן אליו), הסכמה ללכת במסלול באומץ, להתנקות מדפוסים, קליפות ואמונות שכבר אינן משרתות אותנו.

המטרה היא למזג ולהביא להרמוניה את ישותנו הפיזית, לאזן את האנרגיה המנטאלית והרגשית ולהאירם במהותנו הרוחנית.